Adler von Lubeck

Bouwpakket van de Adler von Lubeck met een modelschip waarvan de romp bijna is afgebouwd.

Adler von Lübeck (Adelaar van Lübeck) was een zestiende-eeuws oorlogsschip in dienst van de Hanzestad Lübeck. Het was destijds het grootste schip ter wereld met zijn lengte van 78,30 meter en waterverplaatsing van ca. 2000 ton. Het schip werd ook wel Der Große Adler of Lübscher Adler genoemd.

Het schip werd gebouwd tijdens de Zevenjarige Oorlog om de handel van de Hanze op de Noord- en Oostzee te beschermen. Het schip is nooit in actie gekomen omdat de vredesonderhandelingen tussen Lübeck en Zweden al in volle gang waren toen het schip werd voltooid. Na het Verdrag van Stettin (Szczecin) (1570), die de Zevenjarige Oorlog beëindigde, is de Adler omgebouwd voor het vervoer van goederen. In 1588 is het schip uiteindelijk ontmanteld.

Schaal: 1:90

Langte: ca. 870 mm.

Bouwpakket met modelschip wordt niet verstuurd, dient te worden opgehaald of door ons gebracht.

BIEDEN MAG.

zoomzoomzoomzoomzoomzoomzoomzoomzoomzoom adler von lubeck.jpg adler von lubeck 1.jpg adler von lubeck 2.jpg adler von lubeck 3.jpg adler von lubeck 4.jpg adler von lubeck 5.jpg adler von lubeck 6.jpg adler von lubeck 7.jpg adler von lubeck 8.jpg adler von lubeck 9.jpg€ 350,00
Aantal:

Niet meer op voorraad.
beschikbaarheid